AAH!
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Vi ste ovde:  
AAH! Putovanja Najlepši gradovi Skandinavije

Anketa

Na internetu najviše koristim
 

Pretraga

Najlepši gradovi Skandinavije Štampa El. pošta

Nikada nije dovoljno rano za planiranje odmora.
Ako ste zasiceni ponudama standardnih destinacija za prolecne praznike i zanimaju vas neka nova zanimljiva mesta, procitajte naše kratke prikaze najlepših gradova u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.
Možda je Skandinavija idealno mesto za Vas.
Stokholm
Prestonica Švedske je i najnaseljeniji gradu u Skandinaviji. Lociran na jugoistoku zemlje na arhipelagu od cetrnaest malih ostrva, Stokholm pruža turistima veliki broj znamenitosti kao što su: Stari grad (Gamla Stan) pun zamkova i srednjevekovnih ulica, pregršt muzeja, prelepu arhitekturu i veliki izbor parkova.

KOPENHAGEN

Osim što je verovatno najlepši grad u Skandinaviji, Kopenhagen je i jedan od najekološkijih gradova sveta. Može se pohvaliti i najdužom ulicom za šoping u Evropi – The Strøget, kao i najlepšim zabavnim parkom – Tivoli.

BERGEN

Poznat kao jedan od najkišovitijih gradova sveta, Bergen je drugi najnaseljeniji grad u Norveškoj. Zaštitni znak grada su predivne stare drvene kuce koje se prostiru niz obalu, a ne treba propustiti put vozom do Osla s obzirom na prelepe krajolike koji se mogu videti tokom vožnje.

OSLO

Prestonica Norveške je i pored kosmopolitskog sjaja zadržala auru ribarskog gradica. Veliki soliteri se savršeno uklapaju u staru nemacku arhitekturu i duh razvoja još nije skroz prevladao nad prirodom. Oslo je poznat po aktivnostima na otvorenom kao što su klizanje, skijanje, vožnja kajakom, planinarenje, jedrenje…

AARHUS

Ovu veliku luku u Danskoj ne smete preskociti na vašem putu po Skandinaviji. Prepun gradevina iz prošlih vremena, Aarhus ima i iznenadujuce moderno dizajnirane zgrade. Za ljubitelje prirode tu su šume, jezera i plaže.

GETEBORG

Geteborg je grad pun istorije, inspirativne arhitekture, kulture, parkova, botanickih bašti i prirodnih lepota. Nalazi se na jugozapadu Švedske i najveca je luka u Skandinaviji. Tokom posete ovog grada ne treba propustiti brodske ture oko lokalnih ostrva.

MALME

Malme je grad pogodan za pešake, i na njegovim ulicama cete se susresti sa prelepim starim kucama, šarenim zgradama, vrtovima i šarmantnim trgovima prepunih kafica. Bilo da vas zanima kultura, šoping ili priroda, u ovom gradu cete uživati.

Izvor: www.citymagazine.rs
 

Powered by Web Agency