AAH!
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Anketa

Na internetu najviše koristim
 

Pretraga

Ao Nang Štampa El. pošta

Tekst i fotografije: Miroslav Golubović

Svima prvo padne na pamet Puket, Pataja i Ko Samuji kada se spomene Tajlandska obala. Međutim,  postoji oblast Krabi o kojoj se kod nas ne zna ništa. Ao Nang je najpoznatija plaža na koju se još uvek nisu sjatili najveći hotelski giganti. U tome i je draž jer nema hordi turista već su svi kapaciteti hotela i restorana sklando popunjeni tako da nigde nema gužvi. Teško je reći kada su plaže najlepše; da li u prepodnevnim, popodnevnim satima ili tokom zalaska sunca. Ostrva Poda, Mo i Tap kriju plaže sa nestvarnim ambijentima. Na jednom od mnogobrojnih ostrva je pre 35 godina snimljen film o agentu 007.

Kako stići?

Najbliži aerodrom je u Krabiju koji je udaljen oko 40 kilometara. Air Asia ima veoma jeftine letove iz bangkoka a ima nekoliko letova drugih kompanija i sa Ko Samui. Vozom iz Bangkoka ili Singapura možete doći do Suratanija a potom put nastaviti do Ao Nanga autobusom. Sa ostrva Lanta i Pi Pi ima dnevnih brodova. Vožnja traje jedan odnosno dva sata.

Kako provoditi vreme?

Ao Nang je samo po sebi mirno mesto u kome nema toliko turista kao na Ko Samuiu. Ponuda smeštajnih kapaciteta je jako dobra, od bungalova do hotela sa pet zvezdica. U okolini Ao Nanga je osamdesetak ostrva na kojima možete da uživate i kvalitetno provodite vreme. Možete da se penjete na stene, da snorklujete ili ronite. Iznajmite kajak, brodić ili posetite nacinalni park Ko Lanta. Za ljubitelje golfa ima terena na putu za grad Krabi koji možete da posetite na jedan dan i proverite svoju kondiciju penjući se uz 1236 stepenika do hrama Tham Suea (Tiger Cave Temple).
 
Poluostrvo Rai Leh je mali raj na zemlji. Plaže su predivne. Iz mora izranjaju minijaturna ostrvca koja su oblikovali jaki vetrovi i more te izgledaju kao pečurke. Posetite ostrvo Tapu (ko Tapu) na kome je snimljen film iz serijala o James Bondu, “Čovek sa zlatnim pištoljem”.

Prepustite se veštim rukama maserki makar jednom dnevno.

Hrana & piće

Zagrejte se u Traveler baru sa sjajnim koktelima a onda uživajte u tajlanskoj hrani u restoranu Tadž Palas (Taj Palace). Predlažem da u večernjim satima probate razne vrste ribe, recimo barakude,  morske plodove, ili pileće ražnjiće sa raznim egzotičnim salatama. Mnogi restorani nude bufete pa možete da birate i neograničeno uživate u hrani u restoranu The Fish.
 

Powered by Web Agency