AAH!
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Vi ste ovde:  
AAH! Hrana Restoran “MONTE”, Hedonistički užitak za pamćenje!

Anketa

Na internetu najviše koristim
 

Pretraga

Restoran “MONTE”, Hedonistički užitak za pamćenje! Štampa El. pošta
Autentično Hedonisanje u kulinarskoj ponudi Rovinja za kraj je obeležila fantastična večera u restoranu Monte http://www.monte.hr
 
Smešten odmah podno crkve Svete Eufemije, ovo je jedan od najboljih restorana na Jadranskom primorju u kojem smo ikad bili! Oduševio nas u svakom pogledu: elegantan, sveden enterijer, perfektna klopa (I za vegetarijance), inovativan način usluživanja, prijatni konobari, topla dobrodošlica vlasnice, poklončić za kraj…Šta više poželeti ? 
 
 
AAH! CHO (Chief Hedonist Officer) toplo preporučuje restoran Monte
 
 
Odlučili smo se za degustacioni meni, kako bismo probali što više različitih jela i ukusa – u malim zalogajima. Ovaj je bio kombinovan riblji i mesni, a moguć je vegetarijanski u kojem je Peđa (jedini vegetarijanac) dao čistu desetku! Kompletan meni možete pogledati na http://www.monte.hr/menu.pdf
 
Pre serviranja jela, ljubazni konobari su nam doneli prirodne kamenčiće na kojima je bio poslužen kvalitetan puter i morska so, i naravno neizostavno maslinovo ulje u kombinaciji sa domaćim hlebom. Vizuelno atraktivno i jednostavno za poslužvanje... Sve smo smazali! 
 

 
Prvi sled, ili kako se još kaže „gang“, u nizu malih zalogaja bio je poslužen na neobičan, inovativan način.
Pogledajte!
  


 
 
 
Jedno od jela servirano je u posudama koje imaju osvetljenje sa donje strane. Taj vizuelni efekat je bio dodatno zadovoljstvo – Hedonistčki užitak bio je apsolutno savršen! 
 
 
Detalj jednog od sledova/gangova vegetarijanskog degustacionog menija. Neka vas ne zavara izgled male porcije. Kada ovakvih tanjira imate sedam...važno  je ne najesti se do dezerta!

 
 
Potpuni užitak I za vegetarijance
 
Uz dobru hranu ide i dobro vino. Mi smo uživali u ovom belom...

 
 
Efektna završnica gastronomske večere bila je kada nam je na neobičan način poslužen preukusan čokoladni dezert! Slika govori više od hiljadu reči… 
 

 
I za kraj: za ovaj restoran preporučujemo malo svečaniju garderobu kako bi ugođaj bio potpun, mada “Monte”  nikako ne bismo klasifikovali kao “tipičan fancy restoran”. Monte je mnogo mnogo više od toga! I što se nas tiče stavljamo ga u kategoriju: Always! :o)

 
Powered by Web Agency