AAH!
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Vi ste ovde:  
AAH! Čokolada Vino i čokolada

Anketa

Na internetu najviše koristim
 

Pretraga

Vino i čokolada Štampa El. pošta

 Čokolada je strast. Naravno, ona vrhunska, ručno rađena od probranih sastojaka. A šta se dešava kada tome dodate malo dobrog vina? Postoji mišljenje da te dve strasti ne treba spajati, ali ako vašu omiljenu čokoladu uparite sa pravim vinom nastaje - „rajski spoj”!

                                          

 

Postoji mišljenje da te dve strasti ne treba spajati, ali ako vašu omiljenu čokoladu uparite sa pravim vinom nastaje - „rajski spoj”!

Nevažno je da li spajate belu ili tamnu čokoladu sa vinom. Bitno je da vino bude slatko poput čokolade, ako ne i slađe. U protivnom, ukus bi se mogao transformisati u kiseo. U tom smislu postoje vina koje će se savršeno uklopiti uz par kockica odabrane čokolade. Tako, na primer, mlečne čokolade izvrsno idu uz Pinot Noir, Merlot, Rizling i dezertna vina, a Zinfandel i Cabernet Sauvignon se uklapaju uz crnu čokoladu.

Kada usklađujete vina sa belom čokoladom, birajte „elegantnija”, bela vina. Bela čokolada uvek je mekša i masnija od crne, pa uz nju idu vina poput Muscata ili likerska vina, najbolje Sherry.

Kako su polifenoli najefikasniji u kombinaciji, a u vinu i čokoladi ih ima najviše, svaka dilema je otklonjena! Ostvarili ste dvostruki užitak, a istovremeno poboljšali funkcije mozga i misaone radnje učinili bržim i jednostavnijim.

Izvor:Vino.rs

Powered by Web Agency