AAH!
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Vi ste ovde:  
AAH! Čokolada Žene i čokolada

Anketa

Na internetu najviše koristim
 

Pretraga

Žene i čokolada Štampa El. pošta

 Mnoge žene tokom dijete izbegavaju slatkiše, samo da bi nekoliko dana nakon toga popustile pod pritiskom i pojele celu čokoladu.

Naučnici su želeli otkriti da li osećaj krivice smanjuje njihovo uživanje tokom konzumiranja ovog slatkiša.

Ono što su naučnici sa Univerziteta Nortvestern u Čikagu tokom istraživanja otkrili je to da žene ne mogu odoleti čokoladi i da osećaj krivice samo povećava njihovo uživanje tokom konzumiranja ovog
slatkiša.         
                                            

Kada osećaju krivicu, žene se samo bolje pripremaju na veće uživanje u nečemu što smatraju zabranjenim. Tokom istraživanja, 40 žena je bilo podeljeno u dve grupe.

Jedna grupa je čitala časopise o zdravlju u kojima su sve osobe izgledale mršavo i zdravo. Druga grupa je gledala slike koje nisu bile povezane sa zdravljem. Svih 40 žena je dobilo po jednu čokoladu koju su morale pojesti. Nakon toga je svaka morala reći koliko zadovoljno se osećala dok je jela tu čokoladu.

One žene koje su pre konzumiranja čokolade posmatrale fotografije povezane sa zdravljem su za 16 posto više uživale u čokoladi od žena u drugoj grupi.

Kako kaže Kelly Goldsmit, vođa istraživanja, osećaj krivice zaista može povećati zadovoljstvo. Ona je upozorila da ovaj princip važi i za druga, mnogo štetnija, zadovoljstva među koje spadaju pušenje i konzumiranje alkohola.

Izvor:www.economy.rs      

Powered by Web Agency