AAH!
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Anketa

Na internetu najviše koristim
 

Pretraga

Čokolada

alt

Naravno, čokolada je, s punim pravom, zaslužila da bude izdvojena kao posebna celina, zbog svoje široke upotrebne vrednosti i veoma jakih Hedonističkih atributa. Svi koji žele da saznaju više o ovoj poslastici, moći će da se informišu ovde o njenom poreklu, načinima pravljenja, najpoznatijim svetskim prodavnicama čokolade i čokoladnih proizvoda i raznim zanimljivostima.

Za sve koji žele da prošire ili dopune svoja znanja o tome, organizujemo "MasterClass" ili malu školu u poznavanju ove Hedonističke oblasti.

Ako to želite da omogućite sebi, najbližima, prijateljima ili saradnicima, možete to učiniti putem Hedonističkih poklon vaučera.

Powered by Web Agency


25 stvari koje niste znali o čokoladi Štampa El. pošta
Od drevnih Asteka koji su gajili njen osnovni sastojak, preko Kristofera Kolumba koji ga je doneo u Evropu, pa sve do današnjih dana, prošlo je čak 3 milenijuma. Svo to vreme je negovana, poštovana, upotrebljavana. Danas slobodno možemo reći da je nezaobilazna u mnogim prilikama. Ali koliko zapravo …
 
"Art Ival" 14. aprila organizuje četvrtu Humanitaranu aukciju umetničkih čokoladnih jaja Štampa El. pošta
Tradicionalno uoči uskršnjih praznika održaće se četvrta humanitarna aukcija čokoladnih jaja u Skupštini grada Beograda u organizaciji preduzeća  „Art Ival“ . Na tihoj aukciji biće izloženo 33 eksponata koja  su ručno rađena filigrantskim potezima majstora čokolada.  Ova umetnička ja…
 
Muzej čokolade u Kelnu Štampa El. pošta
Muzej čokolade u Kelnu nudi jedinstvenu kolekciju ovog slatkiša. Uplovite u slatko putovanje kroz tri hiljade godina staru istoriju čokolade – od božanskog jela Asteka do modernog industrijskog proizvoda.   „Ne moram da pazim na liniju, niti sam to ikad morala. To što vi vidite na meni je rez…
 
Evo zašto je čokolada dobra za zdravlje Štampa El. pošta
Čokolada bogata posebnim antioksidansima, koji se bore protiv slobodnih radikala i smanjuju oksidaciju ćelija, važna je u procesu starenja, a flavoinidi prisutni u kakau povećavaju moždani krvotok i preporučuju se osobama sklonim depresiji, navodi se u najnovijoj studiji o čokoladi, a prenose danas …
 
Kako su nastale praline? Štampa El. pošta
 Najpopularnije čokoladne bombone na svetu, praline, nastale su na veoma interesantan način - "srećnom nezgodom", zapisali su hroničari. Oni kažu da je ova poslastica nastala kada je nespretni mladi pomoćnik kuvara ispustio posudu punu lomljenog badema.     &nb…
 
Callebaut – najfinija belgijska čokolada od sada i u Srbiji Štampa El. pošta
 Beograd, 26. novembar 2013.- U hotelu Square Nine svečano je predstavljena nova poslovna saradnja kompanija Barry Callebaut i Silbo i najavljen početak tradicionalnih dana čokolade u hotelu od četvrtka 28.11.2013. Callebaut je renomirani brend najfinije belgijske čokolade, omiljen među profe…
 
Vino i čokolada Štampa El. pošta
 Čokolada je strast. Naravno, ona vrhunska, ručno rađena od probranih sastojaka. A šta se dešava kada tome dodate malo dobrog vina? Postoji mišljenje da te dve strasti ne treba spajati, ali ako vašu omiljenu čokoladu uparite sa pravim vinom nastaje - „rajski spoj”!     &nbs…
 
Volite li čokoladu? Štampa El. pošta

 Kakvo pitanje...za jednog Hedonistu skoro pa besmisleno :) Čokolada....crna, bela, mlečna...sa lešnikom...sa keksom...praline...čoko torte... kolači...bombonjere...čoko sladoled..čokolada sa voćem..sa marcipanom...sa bademom...čili čokolada...Koja je vaša omiljena?


 

Hajmo sada svi: Čoko, čoko, čoko, čoladeeeeee :)

Powered by Web Agency

 
Njam Njam: Belgija uvela poštansku marku sa ukusom čokolade Štampa El. pošta
 Nije bilo lako dobiti pravi miris i ukus crne čokolade. Na tome su radili stručnjaci iz Belgije, Nemačke, Holandije i Švajcarske, objasnio je predstavnik belgijske pošte. Belgijska pošta će u martu izdati specijalnu marku koja će obradovati sve ljubitelje čokolade.     &n…
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 4